MediaWatch

UK indfører universel bredbåndsadgang

Regeringsudspillet, der skal sikre enhver borger i Storbrittanien fuld adgang til bredbåndsnettet herunder interaktivt TV og video-on-demand service inden 2005, forventes at få vidtrækkende konsekvenser for de britiske Internet serviceudbydere, TV/Radio selskaber og teleoperatører.

Den britiske teleregulator Oftel er således blevet bedt om at undersøge muligheden for at implementere en sådan fremtidig løsning, skriver Financial Times.

Den britiske regering håber med sit udspil, at komme den såkaldte digitale dividende, hvilket er skellet mellem de der har adgang til den nye teknologi, og de der ikke har, til livs. Med en universel adgang til bredbåndet vil regeringen samtidig få mulighed for at accelerere sine planer for at levere services såsom sundhed, information og uddannelse.

I modsætning til den mere veletablerede telesektor, der domineres af British Telekom, er bredbåndsmarkedet ungt og fragmenteret med en lang række af udbydere, der mestendels slås om de velbjærgede kunder. Det at sikre universel adgang kan vise sig at være særdeles besværligt for bredbåndsoperatørerne. Det kræver nemlig, at netværkene når de yderste egne af landet og samtidig vil kunne betyde etablering af økonomisk mindre attraktive markeder.

Forslaget, der støttes ihærdigt af premierminister Tony Blair, er endnu et stykke vej fra en endelig lov, og der hersker fortsat usikkerhed om, hvorvidt regeringen vil forlange bredbåndsadgang til hver enkel hustand i Storbrittanien.

Britiske embedsmænd foreslår en løsningsmodel, der går ud på at sikre bredbånds-adgang til skoler og biblioteker for på denne måde at nå et stykke af vejen mod universel adgang.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs