Sonera indleder fusionssamtaler

MediaWatch

Ifølge det finske selskab der for nyligt sikrede sig en af de eftertragtede tyske tredje-generations mobillicenser også benævnt UMTS, har man nu fundet frem til seks seriøse kandidater med hvem, man vil diskutere en mulig fusion, skriver Financial Times.

Sonera ønsker ikke for nærværende at oplyse hvilke selskaber der er tale om, men der hersker en bred enighed om at britiske Vodafone, Deutsche Telekom, spanske Telefónica samt France Telekom er blandt de interesserede selskaber. Selskaber fra Fjernøsten og USA har også udvist interesse for den finske teleoperatør.

Kaj-Erik Relander, der er konstitueret administrerende direktør for Sonera, udtaler, at selskabets fremtidige rolle gerne skulle bestå i at udvikle globale serviceløsninger, og en eventuel partner skulle således være med til at sikre den fornødne gennem-slagskraft samt ressourcer til at opfylde denne målsætning.

Relander understreger, at der ikke som det fejlagtigt er blevet opfattet, er tale om et egentligt salg af Sonera. Der er snarere tale om, at den finske stat, der kontrollerer 53 procent af selskabet, er parat til at formindske sin ejerandel, såfremt dette ville hjælpe selskabet i dets søgen efter en strategisk alliance.

En eventuel fusion vil i givet fald være en realitet inden årets udgang, men Relander siger afslutningsvis, at selskabet også vil have en ganske fornuftig fremtid uden. Alene det at være en af UMTS-aktørerne på det tyske marked er ifølge Relander et ganske fornuftigt udgangspunkt.

Sonera holder i øjeblikket UMTS-licenser i Spanien, Finland og Tyskland og satser på at opnå endnu to.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter