MediaWatch

Norsk TV2 klar til børsen

Efter hvad bladet Kampanje erfarer, har flere mæglerhuse vurderet minimums- og maksimumsværdier for TV 2. Disse vurderingerne spænder bredt, men har et gennemsnit på fem milliarder kroner.
Det er First Securities og Christiania Markets som har vurderet TV 2.

- Jeg ønsker ikke at kommentere værdivurderingen for TV 2, siger Einar Strømstad i First Securities til Kampanje.

Heller ingen i TV 2-huset ønsker at kommentere værdivurderingen. Efter et bestyrelsesmøde i TV 2 i sidste uge er kanalen et skridt nærmere en børsnotering. Bestyrelsesformand Harald Norvik har tidligere sagt til Kampanje, at det næppe vil ske i løbet af indeværende år.
A-pressen og Schibsted har i lang tid været klar til at børsnotere TV 2, og nu ser det ud til at også den tredjestørste aktieejer, danske Egmont, er positiv.

Skulle det komme på tale at privatisere dansk TV 2, ville den mindst have samme værdi som den norske, og de private investorer står parat til at købe.

På Christiansborg har de borgerlige partier længe ønsket en privatisering af TV 2, mens venstrefløjen og regeringen har været mere skeptiske.
Egmont ser som medejer af norsk TV2 gode muligheder i et køb af aktier i et privatiseret dansk TV2.

- TV2 er en dominerende station i Danmark, og derfor er det interessant for os at købe os ind. Men før man investerer i den som privatkanal, skal man vide, hvordan konditionerne bliver, sagde Søren E. Jakobsen, direktør i Nordisk Film til Politiken sidste år.

Egmont kontrollerer 33 procent af aktierne i TV2 Norge og dermed en del af TV Norge, ligesom selskabet er medejer af en landsdækkende finsk station. Søren E. Jakobsen mener, det vil være afgørende for et salg - og for prisen - om politikerne binder et privat TV2 op på nogle ganske bestemte forpligtelser, som ikke er kommercielt betingede. Eller om man vælger en model, hvor selskabet betaler en koncessionsafgift til staten og så er fri til at skrue sin programflade sammen. Han forventer under alle omstændigheder, at et salg vil indebære, at TV2s otte regionalstationer skilles ud af selskabet.

TV2s bestyrelsesformand Jens Bilgrav-Nielsen afviste dog også ved denne lejlighed tanken om en privatisering.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs