MediaWatch

British Telekom rådes til at nedbringe gæld

Ifølge investeringsbanken er det på høje tid, at British Telekom sætter fokus på at nedbringe sin store gæld, der i øjeblikket udgør godt 30 milliarder engelske pund. Beregninger foretaget af banken indikerer, at en fortsættelse af den nuværende strategi vil betyde en drastisk nedgang i selskabets indtjeningsprovenu, skriver Financial Times.

Faktisk tegner banken et så dystert fremtidsperspektiv, at hvis udviklingen fortsætter, forventes et decideret profitkollaps inden udgangen af 2002. Således opregner investeringsbanken at en reduktion af indtjeningen fra 3,1 milliarder engelske pund i fjor til godt 729 millioner i 2002, er indenfor det sandsynlige. Dermed vil indtjeningen være reduceret til under en fjerdedel af det nuværende niveau.

For at komme den negative udvikling til livs bør British Telekom ifølge investeringsbanken overveje frasalg af dets ikke-strategiske aktiver, da disse vil være den bedste vej til sikker og hurtig nedbringelse af gælden. Følgelig kan selskabet sælge ud af sine aktiver i fast ejendom. Her rangerer selskabet som en af Storbritanniens største selskabsmæssige ejendomsejere med en total værdi på godt to milliarder engelske pund.

Trods advarslen om forringet profit forbliver Morgan Stanley Dean Witter positiv overfor British Telekoms strategi og forsvarer ligefrem selskabet mod omverdenens skeptiske syn.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs