MediaWatch

Tele Danmarks Internet-monopol brydes

Arrowhead har specialiceret sig i at udnytte radiobølger til højhastighedsforbindelser til Internettet. Systemet fungerer ved at koble forbrugerne til samarbejdspartneren Powercoms lysledernet via radiosendere, og derved garanterer Arrowhead at kunne levere Internet-hastigheder til danskerne på 512 kbit per sekund til en fast pris på 250 kroner om måneden for fri trafik, skriver Jyllands Posten.

Systemet tilbydes antenne- og boligforeninger samt erhvervsvirksomheder, og målsætningen er at nå 500.000 privatkunder og 6000 erhvervsvirksomheder i Nordeuropa og de baltiske lande inden 2002. Fra 2001 forventer Arrowhead desuden at kunne tilbyde telefoni via Internet-forbindelserne.

Svenske Arrowhead blev stiftet i 1999 og er netop fusioneret med nordens største energiselskab Vattenfall. Blandt de øvrige ejere er Bonnier koncernen samt Stockholm Universitet.

Til forskel for de øvrige udbydere af højhastighedsforbindelser til Internettet i Danmark, der lejer sig ind på Tele Danmarks telenet, har Arrowhead via de trådløse radiosendere selv kontrollen over den afgørende last mile net. Det gør Arrowhead til det første selskab, der reelt set bryder Tele Danmarks monopol på Internet-forbindelser i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs