MediaWatch

BBC overvejer UKTV emission

Den mulige emission af UKTV vil i givet fald være den første af sin art for et BBC-kontrolleret selskab og skal som sådan være med til at skaffe kapital til kanalen i dets forsøg på at skabe mere fjernsynsindhold for dets fremtidige kabelTV. Ligeledes skal emissionen hjælpe Telewest med finansieringen af dets planer om at tilbyde bredbåndsbaseret interaktiv programmering, skriver Financial Times.

Ifølge de to selskabers øverste ledelse befinder forhandlingerne sig på et meget tidligt stade, men man erkender at en mulig emission kunne bibringe et væsentligt økonomisk fundament for selskabernes digitale ambitioner.

UKTV blev skabt som et 50- 50 joint venture mellem BBC og det Telewest-ejede FlexTech tidligere på året og indbefatter seks kabelkanaler.

En emission af UKTV forventes at kunne indbringe i omegnen af 400 millioner engelske pund med en ligelig fordeling mellem selskaberne. Et sådant beløb vil således hjælpe godt til med at lukke det voksende hul, der er opstået mellem BBCs købeplaner og dets licensindtægter.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs