BBC overvejer UKTV emission

MediaWatch

Den mulige emission af UKTV vil i givet fald være den første af sin art for et BBC-kontrolleret selskab og skal som sådan være med til at skaffe kapital til kanalen i dets forsøg på at skabe mere fjernsynsindhold for dets fremtidige kabelTV. Ligeledes skal emissionen hjælpe Telewest med finansieringen af dets planer om at tilbyde bredbåndsbaseret interaktiv programmering, skriver Financial Times.

Ifølge de to selskabers øverste ledelse befinder forhandlingerne sig på et meget tidligt stade, men man erkender at en mulig emission kunne bibringe et væsentligt økonomisk fundament for selskabernes digitale ambitioner.

UKTV blev skabt som et 50- 50 joint venture mellem BBC og det Telewest-ejede FlexTech tidligere på året og indbefatter seks kabelkanaler.

En emission af UKTV forventes at kunne indbringe i omegnen af 400 millioner engelske pund med en ligelig fordeling mellem selskaberne. Et sådant beløb vil således hjælpe godt til med at lukke det voksende hul, der er opstået mellem BBCs købeplaner og dets licensindtægter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også