MediaWatch

AOLTV offentliggør indholds-politik

Verdens største Internet-tjeneste, AOL, har oplyst overfor de amerikanske konkurrencemyndigheder, som i øjeblikket undersøger AOLs sammenlægning med Time Warner, at AOL er i gang med at indgå aftaler med video-programmører om at levere indhold til AOLTVs Internet-platform, skriver CNN.

De amerikanske konkurrencemyndigheder overvejer i øjeblikket i hvilken omfang AOLs fusion med Time Warner, har offentlige konsekvenser for konkurrencesituationen.

AOLs direktør for telekommunikationspolitik Steven Teplitz indrømmer overfor FCC, at aftalerne vil indbære kryds-markedsføring og promotion, og at det kan medføre visse indskrænkninger, men at det vil stå AOLs indholdsleverandører frit at levere reklamer, links, værksøjer og services fra enhver anden virksomheds web-site, og at abonnenter til AOLTV kan skaffe sig adgang til disse web-sites via AOLTVs web-browser.

Ifølge AOL bliver der imidlertid også tale om, at AOLs partnere, som leverer interaktivt indhold der er tilpasset og udviklet for AOLTV, vil blive underlagt visse betingelser og standarder. Der kan her blive tale om at AOLTV-aftaler vil forbyde indholdsleverandører at markedsføre AOLs konkurrenter på de web-sites, som er specialtilpasset til at levere interaktivt indhold for AOLTV.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs