MediaWatch

Swisscom afhænder mobildivision

Det tidligere schweiziske statsmonopol vil som led i en omfattende reorganisering, der skal splitte selskabet op i en række selvstændige enheder afhænde sin mobildivision. Målet er på sigt at skabe mere transparens og samtidig sætte større fokus på mobilmarkedet, der ifølge selskabet er fremtidens marked, skriver Financial Times.

Swisscoms bestyrelse har godkendt planerne om at afhænde mobildivisionen, der har den schweiziske stat som hovedaktionær. Statens aktieandel er på 65,5 procent. Mobildivisionen der er vurderet til 48,5 milliarder SFr, er selskabet hurtigst voksende og mest profitable enhed med en indtægt på 641 millioner SFr alene i første kvartal i år.

I forbindelse med den planlagte emission vil selskabet ligeledes frasælge dets ikke-kerneaktiviteter i andre europæiske teleselskaber. Det drejer sig i den forbindelse om en 50 procents andel i det franske teleselskab Estel samt en 50 procents andel i det tyske joint venture. Derudover overvejer man et frasalg af det østrigske UTA Telekom, hvor man ligeledes oppebærer en 50 procents andel.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs