MediaWatch

Nyt vækstmarked på Fondsbørsen

Fondsbørsen ønsker hermed at gøre en børsnotering yderligere attraktiv for primært yngre virksomheder inden for IT-teknologi, telekommunikation, medicin eller bioteknologi ved at samle disse selskaber i et særskilt marked - KVX Vækstmarkedet.
I tilknytning til markedet for vækstselskaber lancerer Fondsbørsen et nyt indeks - KVX, hvori alle KVX-selskaber indgår. På den måde vil der ifølge Fondsbørsen komme mere fokus på den samlede udvikling i disse selskaber.

Kriterier for optagelse på KVX er bl.a., at selskabet opererer inden for en af de ovennævnte brancher, at selskabet har forventninger om en årlig omsætningsvækst på minimum 20 procent, at selskabets forventede markedsværdi efter børsintroduktion er på 300 millioner kr. eller mere, og at selskabet, hvis det kører med underskud, i forbindelse med børsnoteringen sandsynliggør, at det har likvide midler til fortsat drift i minimum to år.

Fondsbørsens adm. direktør Hans Ole Jochumsen peger på, at investorerne med det nye indeks specifikt kan måle kursudviklingen for gruppen af børsnoterede danske vækstvirksomheder over for andre lignende indeks på udenlandske markeder.

Fondsbørsen har indledningsvis placeret følgende ni selskaber på den nye liste:

- 2M Invest
- Damgaard
- i-data International
- Memory Card Technology
- Simcorp

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs