MediaWatch

Nyt vækstmarked på Fondsbørsen

Fondsbørsen ønsker hermed at gøre en børsnotering yderligere attraktiv for primært yngre virksomheder inden for IT-teknologi, telekommunikation, medicin eller bioteknologi ved at samle disse selskaber i et særskilt marked - KVX Vækstmarkedet.
I tilknytning til markedet for vækstselskaber lancerer Fondsbørsen et nyt indeks - KVX, hvori alle KVX-selskaber indgår. På den måde vil der ifølge Fondsbørsen komme mere fokus på den samlede udvikling i disse selskaber.

Kriterier for optagelse på KVX er bl.a., at selskabet opererer inden for en af de ovennævnte brancher, at selskabet har forventninger om en årlig omsætningsvækst på minimum 20 procent, at selskabets forventede markedsværdi efter børsintroduktion er på 300 millioner kr. eller mere, og at selskabet, hvis det kører med underskud, i forbindelse med børsnoteringen sandsynliggør, at det har likvide midler til fortsat drift i minimum to år.

Fondsbørsens adm. direktør Hans Ole Jochumsen peger på, at investorerne med det nye indeks specifikt kan måle kursudviklingen for gruppen af børsnoterede danske vækstvirksomheder over for andre lignende indeks på udenlandske markeder.

Fondsbørsen har indledningsvis placeret følgende ni selskaber på den nye liste:

- 2M Invest
- Damgaard
- i-data International
- Memory Card Technology
- Simcorp

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs