MediaWatch

Hutchinson indfrier ikke forventningerne

Det Hong Kong baserede konglomerat, der kontrolleres af industrimagnaten Li Ka-Shing, kunne berette om en firefoldig øgning af nettoindtjeningen for første halvår 2000. Baggrunden er selskabets salg af en 10 procents aktieandel i tyske Mannesmann til det britiske Vodafone. Indtægten, der indbragte 6,4 milliarder dollars, var dog langtfra nok til at møde markedsforventningerne, skriver WSJ.

Analytikerne havde forventet en indtjening i størrelsesordenen fem til seks milliarder dollars, men resultatet blev noget skuffende kun knap fire milliarder.

Hutchinson lister udover salget af ovennævnte aktieandel, frasalg af dele af dets Hong Kong aktiviteter til NTT DoCoMo, frasalg af en mindre andel i Vodafone samt salget af fastlinie-aktiviteter til joint-venturet med Global Crossing som dets indtægtskilder.

Når selskabets frasalg af aktieandelen i Mannesmann ikke har kunnet bringe indtjeningen op på det forventede niveau, så skyldes det primært, at selskabet via sin andel i Vodafone samtidig har måttet indkassere et tab grundet det engelske selskabs faldende aktiekurs.

Hutchinson aktien faldt 1,78 procentpoint i torsdagens handel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs