MediaWatch

Sonera og Telefónica planlægger ny UMTS joint-venture

Finlands førende mobiloperatør Sonera og dets spanske modstykke Telefónica, der senest har dannet et overraskende succesfuldt parløb i den tyske auktion over tredje generations mobillicenser (3G), vil købe sig ind i Ipse-konsortiet. Konsortiet byder på en af de fem udbudte 3G licenser i den italienske UMTS auktion, der begynder den 2 oktober, skriver Financial Times.

Aktiemarkedets reaktion ovenpå meddelelsen har indtil nu vist sig særdeles negativt og begge selskabers aktie er efterfølgende blevet handlet betydeligt ned. Værst er det gået for Sonera-aktien, der siden offentliggørelsen har oplevet et fald på 4,8 procentpoint.

Dermed følger markedet op på den seneste uges negative holdning overfor teleselskaberne, der på baggrund af investorers og analytikers bekymring over den høje pris i forbindelse med den tyske auktion, har sendt telesektorens aktier på en decideret rutschetur.

Den negative holdning synes ikke umiddelbart at afskrække de to selskaber, der har bebudet, at man vil søge at sikre sig yderligere licenser. Telefónica oplyser, at det i samarbejde med det franske Suez Lyonnaise des Eaux vil byde på en fransk licens, mens Sonera satser mere bredt og således vil forsøge sig i henholdsvis Frankrig, Norge og Schweiz.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs