MediaWatch

Stepstone prioriterer PR frem for overskud

Stepstone der i 1997 startede i Danmark, er et af de største Internetbaserede markeder for jobannoncer i landet. Årsagen til det store underskud er, at der er brugt enorme summer på opbygningen af en salgsorganisation og til markedsføring. Underskuddet blev dog mindre end selskabet havde beregnet, skriver Berlingske Tidende.

Selskabet havde 30 ansatte sidste år, som i gennemsnit tjente 375.000 kroner om året og ifølge årsberetningen planlægger selskabet fortsat at afsætte betydelige beløb til markedsføring. Selskabet offentliggør ikke omsætning eller salgstal, og det er derfor svært at vide, hvad annoncerne har kostet aktionærerne, men selskabet har offentliggjort bruttofortjenesten, der var negativ.

Stepstone koncernens Oslo-baserede hovedkvarter gav et underskud på 180 millioner kroner i 1999. Stepstone blev grundlagt i 1996 og har aktiviteter i adskillige europæiske lande. Koncernen ejes af finansielle investorer, den norske mediegigant Orkla og Schibsted.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs