MediaWatch

Tele1 indgår i konsortium om UMTS-licens

Bredbåndsaktøren Tele1 Europe er noteret på både Stockholms fondsbørs og Nasdaq, og Western Wireless ejer et mobilnet, der rækker ud over 19 delstater i USA. Med i konsortiet er også datterselskabet Western Wireless International, der har selskaber i ni lande, skriver Vision Media.

Hvis det lykkes konsortiet at vinde en svensk UMTS-licens, regner de med at opbygge Internettet i starten af år 2001. Konsortiet regner også med at lade Internet-udbyder komme ind på deres Internet.

De eksterne aktører behøver ikke eje Internettet, men får tilladelse til at sælge deres egne tjenester under eget navn og med total frihed og til deres egen pris, udtaler Christian Palmgren ansvarllig for Tele1 Europe's satsning på mobiltjenester.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs