MediaWatch

PC-kørekort internationalt anerkendt

Ved uddelingen af PC-kørekort nummer 50.000 i Danmark, konstaterer Dansk Dataforenings direktør, Tony Franke, med tilfredshed, at der siden introduktionen af PC-kørekort i 1997 nu i dag er skabt et internationalt anerkendt bevis for et IT-kompetenceniveau, som alle borgere bør have.

- Vi har set en lang række danske virksomheder tage PC-kørekortet til sig som det kompetenceniveau, man i dag forventer medarbejdere generelt har for at kunne bestride et job, siger Tony Franke. Men også internationalt er PC-kørekortet blevet anerkendt. Store europæiske lande som England, Tyskland, Italien og Sverige har virkelig taget PC-kørekortet til sig. I øjeblikket bliver PC-kørekortet introduceret i USA og Canada, så der er for mig ingen tvivl om, at folk med et PC-kørekort vil stå sig godt, hvis de ønsker job i f.eks. internationale virksomheder eller rejser udenlands, siger Tony Franke.

PC-kørekort ideen nyder stor respekt blandt de europæiske regeringschefer. På EU's topmøde i juni måned, hvor bl.a. IT var på dagsorden, blev PC-kørekortet fremhævet som den idé, som man i Europa i fremtiden skulle bygge et IT-kompetenceniveau op om.

Regeringscheferne er klar over, at hvis Europa skal klare sig i konkurrence med USA og ikke mindst Asien, så er det nødvendigt at alle europæere besidder IT-kompetence. I Italien har regeringen netop valgt PC-kørekortet som det bevis alle bør have som kompetencebevis.

- Vi er naturligvis glade for den interesse, der internationalt er for PC-kørekortet, siger uddannelseschef Joan Øxby, Dansk Dataforening. Der er etableret en fond i regi af CEPIS, der er en paraplyorganisation for de europæiske dataforeninger, som skal hjælpe PC-kørekortet frem i bl.a. de lande, der endnu ikke har introduceret PC-kørekortet. Ydermere gør vi meget for at hjælpe lande i Østeuropa og i Afrika, så disse lande også kan få del i dette næsten globale IT-kompetenceløft, vi her er vidne til, siger Joan Øxby.

Sven Bentzen, der er formand for den fond, der varetager PC-kørekortet internationalt, regner med at der i år vil blive udstedt Skill Card nummer 1 million.

- Ingen af os, der har været med fra starten i 1997, havde troet at vi allerede kun 2 ½ år efter ville runde 1 million, der har taget eller er i gang med at tage et PC-kørekort, siger Sven Bentzen. PC-kørekortet står stærkt i Norden, men det er meget interessant at se, hvor begejstret man er i f.eks. Afrika for konceptet. Derfor tror jeg at de europæiske dataforeninger har en mission i at hjælpe disse lande til større IT-kompetence. Det er vores bidrag til at f.eks. også Afrika kommer på IT-verdenskortet, slutter Sven Bentzen.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs