PC-kørekort internationalt anerkendt

MediaWatch

Ved uddelingen af PC-kørekort nummer 50.000 i Danmark, konstaterer Dansk Dataforenings direktør, Tony Franke, med tilfredshed, at der siden introduktionen af PC-kørekort i 1997 nu i dag er skabt et internationalt anerkendt bevis for et IT-kompetenceniveau, som alle borgere bør have.

- Vi har set en lang række danske virksomheder tage PC-kørekortet til sig som det kompetenceniveau, man i dag forventer medarbejdere generelt har for at kunne bestride et job, siger Tony Franke. Men også internationalt er PC-kørekortet blevet anerkendt. Store europæiske lande som England, Tyskland, Italien og Sverige har virkelig taget PC-kørekortet til sig. I øjeblikket bliver PC-kørekortet introduceret i USA og Canada, så der er for mig ingen tvivl om, at folk med et PC-kørekort vil stå sig godt, hvis de ønsker job i f.eks. internationale virksomheder eller rejser udenlands, siger Tony Franke.

PC-kørekort ideen nyder stor respekt blandt de europæiske regeringschefer. På EU's topmøde i juni måned, hvor bl.a. IT var på dagsorden, blev PC-kørekortet fremhævet som den idé, som man i Europa i fremtiden skulle bygge et IT-kompetenceniveau op om.

Regeringscheferne er klar over, at hvis Europa skal klare sig i konkurrence med USA og ikke mindst Asien, så er det nødvendigt at alle europæere besidder IT-kompetence. I Italien har regeringen netop valgt PC-kørekortet som det bevis alle bør have som kompetencebevis.

- Vi er naturligvis glade for den interesse, der internationalt er for PC-kørekortet, siger uddannelseschef Joan Øxby, Dansk Dataforening. Der er etableret en fond i regi af CEPIS, der er en paraplyorganisation for de europæiske dataforeninger, som skal hjælpe PC-kørekortet frem i bl.a. de lande, der endnu ikke har introduceret PC-kørekortet. Ydermere gør vi meget for at hjælpe lande i Østeuropa og i Afrika, så disse lande også kan få del i dette næsten globale IT-kompetenceløft, vi her er vidne til, siger Joan Øxby.

Sven Bentzen, der er formand for den fond, der varetager PC-kørekortet internationalt, regner med at der i år vil blive udstedt Skill Card nummer 1 million.

- Ingen af os, der har været med fra starten i 1997, havde troet at vi allerede kun 2 ½ år efter ville runde 1 million, der har taget eller er i gang med at tage et PC-kørekort, siger Sven Bentzen. PC-kørekortet står stærkt i Norden, men det er meget interessant at se, hvor begejstret man er i f.eks. Afrika for konceptet. Derfor tror jeg at de europæiske dataforeninger har en mission i at hjælpe disse lande til større IT-kompetence. Det er vores bidrag til at f.eks. også Afrika kommer på IT-verdenskortet, slutter Sven Bentzen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også