MediaWatch

Gylden fremtid for industrielle handelspladser

En lang række producenter indenfor for eksempel bilindustrien, flyindustrien, og den kemiske industri er i øjeblikket i fuld gang med at etablere vertikale handelspladser i samarbejde med industriernes leverandører, skriver Berlingske Tidende.

Disse portaler vil i de næste år opleve en nærmest eksplosiv vækst, og om fire år vil omsætningen nå op på 2,7 milliarder dollar, vurderer analysefirmaet Forrester Research.

Konkurrencemyndighederne i EU og USA frygter at vertikale portaler, hvor en industris producenter og leverandører udveksler ydelser, vil øge risikoen for karteldannelser, hvis aftaler er i strid med de pågældende landes målsætning om effektive konkurrencevilkår.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs