MediaWatch

Intel offentliggør detaljer for Pentium4

Intels forum vil udover den nye processorchip afsløre den seneste udvikling af chips til mobiltelefoner samt bærbare computere, skriver CNET.

Hovedattraktionen forventes dog at blive chippen til selskabets nye processor Pentium4, der således repræsenterer den første komplette arkitektoniske ændring af Intels Pentium-serie, der blev introduceret tilbage i 1995.

Ifølge Albert Yu senior vicepræsident for Intels Arkitekturgruppe er det især den nye mikrorarkitektur NetBurst, der er radikalt anderledes ved den nye processor. NetBurst kan således håndtere data encryption, peer to peer networking og video kompression altsammen opgaver der med Internettets voksende popularitet er blevet fokus-område.

Med det nye system åbnes der samtidig op for en mærkbar bedre udnyttelse af video samt tale over Internettet. Online forhandlere vil også i kraft af systemets hurtige download af 3D billeder fra Internettet kunne præsentere deres varer bedre og nemmere.

Chippen, der forventes klar i fjerde kvartal i år, vil som udgangspunkt være på 1,4 GHz og indeholder til forskel fra Pentium III's 28 millioner transistorer 42 millioner af selvsamme.

Intel forventer at kunne massefremstille Pentium4 chippen fra slutningen af i år, og ifølge en talsmand for selskabet vil der allerede næste år være tale om en produktion i hundredetusinde klassen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs