MediaWatch

DoCoMo fastholder europæisk strategi

Det Hong Kong baserede konglomerat Hutchinson Whampoas tilbagetrækning fra det tyske E-Plus Hutchinson konsortium får ifølge den japanske mobilgigant ingen indflydelse på planerne om at ekspandere i Europa.

Hong Kong konglomeratet forlod til stor overraskelse for analytikerne sit joint-venture med hollandske KPN Mobile umiddelbart efter afslutningen af den tyske UMTS auktion. Baggrunden for tilbagetrækningen skulle angiveligt være den høje pris for den vundne licens samt at man ikke tror et 10 MHz spektrum er stort nok til at huse to operatører, skriver Reuters.

Ifølge en talskvinde for japanske NTT DoCoMo er planerne om at opbygge en 3G forretning i England og Frankrig med KPN Mobile og Hutchinson Whampoa som partnere stadig en realitet.

Det japanske selskab forventer via en 15 procents aktieandel i KPN samt et britisk mobil joint-venture med de to operatører at have skabt en platform for sin fremtidige penetration af det europæiske marked.

"Vores intention er at vi fortsat vil bidrage til Europas 3G og mobile multimedia" oplyser NTT DoCoMo's talskvinde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs