MediaWatch

Domstol støtter Hollywood i DVD sag

Dommer Lewis A. Kaplan leverede torsdag en betydelig sejr til den amerikanske filmindustri da han afgjorde, at Internet hacker-magasinet "2600" bryder den amerikanske copyrightlovgivning ved at distribuere en computerkode, der kan dekryptere DVD film, skriver Washington Post.

- At tage noget, der ikke er ens eget, og ikke er blevet tilbudt én gratis, er det samme som at stjæle. Den lette adgang til et utal af informationer på Internettet skal ikke forringe respekten for ophavsretten, lød det fra dommer Lewis A. Kaplan.

Pladeindustrien lagde sidste år sag an mod mod hackermagasinet "2600" for distribution af en dekrypteringskode, der kan fjerne kopisikringen fra DVD film og derved gøre de store DVD-filer langt mindre. Derved kan kopi-filmene enten ses direkte på PC'en, eller man kan brænde dem på CD- skiver og bruge dem i en almindelig DVD-afspiller til TV'et.

"2600" har hele tiden hævdet, at softwaren programmet udelukkende er blevet udviklet til at kopiere folks egne videoer og dermed ikke krænker den amerikanske oprethavslovgivning, Digital Millenium Copyright Act (DMCA).

Sagen begyndte da en norsk teenager udviklede et dekrypteringsprogram, der kan afspille DVD film på piratmaskiner. Siden blev hans program lagt ud på Internettet hos blandt andet hackermagasinet "2600" til gratis distribution.

Internetfirmaet Scour er tidligere i år blevet sagsøgt for at distribuere ulovlige videofilm på Internettet. Programmet Scour Exchange fungerer ved, at man kobler sig på et netværk af computere, som deler diverse filer - blandt andet ulovligt kopierede spillefilm. Hele 30 store amerikanske medievirksomheder med Motion Picture Association (MPAA) i spidsen er gået sammen om at sagsøge Scour som gik i luften i april

Ifølge hackermagasinet "2600" webside vil "2600" appellere dommen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs