MediaWatch

Teleselskaber mister troværdighed

Kreditvurderingsinstitutter overvejer at nedjustere europæiske teleselskabers kreditværdighed og børsanalytikere påpeger faren ved at betale alt for høje priser for UMTS-licenser.

Kursen på Deutsche Telekoms aktier er nu nede på samme niveau som i det meste af 1999, til trods for at storbanken har vundet et af de eftertragtede UMTS-licenser. Faldet skyldes til dels de meget høje priser på rettighederne til fremtidens UMTS-licenser, hvor den samlede pris for de tyske licenser i går sluttede på cirka 98,8 milliarder DM.

Flere europæiske teleselskaber er alene i går på samme måde blevet ramt af udviklingen med kursfald på mellem to og seks procent. Deutsche Telecom og Mobilcom gik dog lidt op.

I alt 13 europæiske lande planlægger at gennemføre UMTS-auktioner, og børsanalytikere advarer om, at risikofaktoren ved UMTS ikke er tilstrækkeligt indregnet i teleselskabernes kurser, ligesom finansieringen af de dyre licenser vil kræve kapital fra børserne i en størrelsesorden, som i sig selv kan trykke kurserne.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs