MediaWatch

Teleselskaber mister troværdighed

Kreditvurderingsinstitutter overvejer at nedjustere europæiske teleselskabers kreditværdighed og børsanalytikere påpeger faren ved at betale alt for høje priser for UMTS-licenser.

Kursen på Deutsche Telekoms aktier er nu nede på samme niveau som i det meste af 1999, til trods for at storbanken har vundet et af de eftertragtede UMTS-licenser. Faldet skyldes til dels de meget høje priser på rettighederne til fremtidens UMTS-licenser, hvor den samlede pris for de tyske licenser i går sluttede på cirka 98,8 milliarder DM.

Flere europæiske teleselskaber er alene i går på samme måde blevet ramt af udviklingen med kursfald på mellem to og seks procent. Deutsche Telecom og Mobilcom gik dog lidt op.

I alt 13 europæiske lande planlægger at gennemføre UMTS-auktioner, og børsanalytikere advarer om, at risikofaktoren ved UMTS ikke er tilstrækkeligt indregnet i teleselskabernes kurser, ligesom finansieringen af de dyre licenser vil kræve kapital fra børserne i en størrelsesorden, som i sig selv kan trykke kurserne.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs