MediaWatch

Den ny økonomi stiller Danmark ved en skillevej

Hvis man ser på de økonomiske vækstrater i henholdsvis USA og Danmark, er det tydeligt, at Danmark ikke har oplevet samme vækstmirakel som i USA. Den amerikanske økonomi har i 1990'erne haft en vækst på næsten 33 procent og en vækst i produktiviteten på knap 19 procent. De tilsvarende tal for Danmark ligger på 20 procent og 14 procent.

Årsagen skal ifølge nationaløkonomer først og fremmest findes i, at investering i forskning, udvikling og teknologi har haft mærkbar effekt på de amerikanske produktivitetstal. I Danmark har vi ikke oplevet en tilsvarende udvikling, men Danmark står ifølge Berlingske Tidende ved en skillelinie, hvor det i de kommende år vil vise sig, om danske virksomheder er i stand til at omsætte investeringerne i den nye teknologi til mere effektivitet på samme måde som deres amerikanske kolleger.

Mens Dansk Industri, på grund af pæne produktivitets-stigninger på det seneste, mener, at Danmark er ved at opleve effekten af den ny økonomi, har man i Den Danske Bank umiddelbart vanskeligt ved at se, at dansk økonomi skulle være på vej ind i en ny æra.

- På den anden side må vi gå ud fra, at de vækstrater vi har set internationalt, skyldes teknologiske landvindinger, som på et tidspunkt vil slå igennem i dansk økonomi, siger Morten Kyhn fra Den Danske Banks økonomiske afdeling.

Læs hele artiklen hos www.mediawatch.dk under rubrikken artikler.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs