MediaWatch

Tele Danmark deles i tre

Formålet med opsplitningen, skulle være at give teleselskabet en mere strømlinet struktur, så den bliver mere gennemsigtig, og så man kan levere flere og mere præcise informationer til aktiemarkedet, skriver Børsen.

Forventningen er, at det vil skabe mere klarhed omkring selskabets værdier og dermed påvirke aktiekurserne i positiv retning. Dertil kommer at en struktur med selvstændige profit-centre forventes at motivere til intern konkurrence og mere effektivitet.

Tele Danmarks nuværende markedsværdi ved gårsdagens slutkurs på 487 er cirka 105 milliarder kroner, og det mener børsanalytikere ligger omkring 40-50 procent under koncernens samlede værdi, hvis den opdeles i tre datterselskaber og bliver solgt. Kursen på Tele Danmarks aktier har været helt oppe på 795.

Planerne om opsplitningen er allerede så langt fremme, at der allerede er sat dato på, og emnet kommer på dagsordenen på selskabets kommende bestyrelsesmøde i næste uge.

Tele Danmarks administrerende direktør Henning Dyremose har ifølge pressechef Max Stougaard ikke villet kommentere rygterne om opsplitningen overfor Børsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs