MediaWatch

A.P. Møller på vej med Internet markedsplads

Internet markedspladsen, som foreløbig bærer navnet The Common Ocean Carrier Platform, skal fungere som en elektronisk markedsplads, hvor store rederier og kunder kan mødes og online varetage funktioner som booking af transporter, dokumentbehandling og elektronisk tracking af forsendelser. Det skriver Børsen. Projektet skønnes at have et budget på ca. 1 milliard danske kroner.

A.P. Møller selv vil ikke umiddelbart kommentere planerne, og det er fortsat ikke oplyst, hvilke andre rederier A.P. Møller har været i kontakt med i relation til projektet. Det er heller ikke afklaret, om den elektroniske markedsplads skal fungere som en selvstændig kommerciel enhed, eller om den skal fungere på non-profit basis.

Elektroniske markedspladser er allerede blevet lanceret i en række andre brancher, herunder luftfartsbranchen og bilbranchen. Årsagen til at konkurrerende virksomheder kan blive enige om at samarbejde i de fælles Internet markedspladser er først og fremmest, at samarbejdet foregår omkring områder, som ikke indgår i virksomhedernes indbyrdes konkurrence. Det kan f.eks. være indkøb fra underleverandører, administrative forhold og andre områder, hvor et samarbejde kan effektivisere de enkelte virksomheders forretningsgange.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs