MediaWatch

Yahoo! har besøg

Nielsen NetRatings, der leverer service til måling af adfærd på Internettet, har netop frigivet de første resultater af dets globale Internet index, der viser, at Yahoo! er den førende globale property med en unik kombination af besøgende og besøgstid.

Yahoo! registrerede det højeste antal unikke besøgende og de fleste antal sete sider for juni måned, mens eBay registrerede det højeste tidsforbrug pr. person Bemærkelsesværdigt, rangerede iWon.com som nr. 36 udtrykt i unikke antal besøgende for juni måned, men rangerede som nr. 2 efter eBay, baseret på det tidsforbrug pr. person.

I gennemsnit benyttede en besøgende på iWon.com 1 time og 6 minutter i løbet af juni måned.

- Kombinationen af auktioner og rubrikannoncering har placeret eBay i en førende position når det gælder om at fastholde surferne. En surfer på eBay benyttede i gennemsnit 1 time og 42 minutter på sitet. iWon.com har etableret et koncept hvor surferne indsamler point til deltagelse i en lodtrækning ved at klikke på specielt markerede links. Vi ser for øjeblikket at tilsvarende koncepter introduceres og markedsføres i Europa, bl.a. har Scandinavia Online investeret i gratispenge.dk. Det skal blive spændende at følge om denne form for spil også vækker danskernes interesse, siger salgs- og marketingsdirektør, Simon Svegaard fra ACNielsen eRatings.

Interessen for e-handel blandt brugerne er høj. Flere end 13 millioner besøgende havde Amazon, hvilket danner basis for en omfattende global handel over Internettet med bl.a. bøger, CD, video og legetøj.

Nielsen NetRatings globale Internet index er baseret på information fra brugerpaneler i USA, England, Australien, New Zealand, Canada, Japan, Irland og Singapore, og måler to tredjedele af den globale Internet befolkning. Panelet repræsenter det største Internet udsnit i verden udtrykt i antal lande, antal målte panelmedlemmer og det totale antal Internet brugere.

Analyserne fra juni viser at mere end 207 millioner personer på tværs af de otte lande har internetadgang og mere end halvdelen af disse, modsvarende 177 millioner, var aktive brugere af Internettet i løbet af måneden. I Danmark vil et panel på over 3000 personer bidrage til analyserne fra juli måned.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs