MediaWatch

Delte meninger om halvårsregnskab fra Telia

Den gennemsnitlige forventning til Telia's halvårsregnskab lå hos analytikere i går på godt 4 milliarder svenske kroner. Resultatet landede på 3.870 milliarder svensker kroner og betragtes derfor af analytikerne som en skuffelse. Det skriver Dagens Industri.

Telia har desuden været forfulgt af faldende aktiekurser, hvilket af analytikerne har været kædet sammen med den faldende lønsomhed omkring fastnet telefoni.

Telia selv er dog godt tilfreds med halvårsregnskabet og henviser til, at resultatet på 3.870 milliarder svenske kroner udgør en stigning på 69 procent og er helt på linie med Telia's egen strategi. Endvidere er omsætningen steget 3,4 procent.

Telia's koncernchef Jan-Åke Kark udtaler i en kommentar til halvårsregnskabet:

- Som førende Internet- og kommunikationsvirksomhed på verdens mest avancerede marked for telekommunikation fortsætter Telia med at få nye markedsandele inden for de fokuserede forretningsområder. Særlig kraftig er ekspansionen inden for mobilområdet, hvor vi har fået mere end en halv million nye kunder. Men også tilvæksten på Internet området er rigtig god med en stigning på 80.000 nye kunder.

MediaWatch har ikke fra Telia i Danmark eller Sverige kunnet få en kommentar til, at halvårsregnskabet af analytikere betragtes som skuffende. Telia henviser til deres pressekonference, som finder sted i dag kl. 13.30, og som sendes live via Internettet.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs