MediaWatch

Blodbad i dansk IT verden

Hvad der startede som et økonomisk eventyr er stille og roligt ved at blive en kritisk situation for adskillige Internet virksomheder. De danske investorer bag IT-eventyret enten stopper for videre investeringer eller giver selskaberne det gule kort, skriver Jyllands-Posten.

- Der er sket et skifte fra en satsning på first-movers til etablerede spillere. Det kræver alt for store investeringer for first-movers, at opbygge serviceapparat, logistik og branding, siger administrerende direktør Lars Bruhn, Internet Ventures Scandinavia.

Ifølge Lars Bruhn kræver Investorerne nu, at Internet-virksomhederne bliver lønsomme på bare seks måneder, hvor det tidligere blot var nødvendigt at øge trafikken på Internet virksomhedens hjemmeside.

- Taberne bliver de folk, der havde en idé, der kunne bære for fem måneder siden, men som ikke kan få nogle penge i dag. Det bliver også de virksomheder, der skal ud for at hente penge for anden gang og som kommer i problemer, hvis de har for hård en burn rate (stort løbende underskud, red.).

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs