MediaWatch

Blodbad i dansk IT verden

Hvad der startede som et økonomisk eventyr er stille og roligt ved at blive en kritisk situation for adskillige Internet virksomheder. De danske investorer bag IT-eventyret enten stopper for videre investeringer eller giver selskaberne det gule kort, skriver Jyllands-Posten.

- Der er sket et skifte fra en satsning på first-movers til etablerede spillere. Det kræver alt for store investeringer for first-movers, at opbygge serviceapparat, logistik og branding, siger administrerende direktør Lars Bruhn, Internet Ventures Scandinavia.

Ifølge Lars Bruhn kræver Investorerne nu, at Internet-virksomhederne bliver lønsomme på bare seks måneder, hvor det tidligere blot var nødvendigt at øge trafikken på Internet virksomhedens hjemmeside.

- Taberne bliver de folk, der havde en idé, der kunne bære for fem måneder siden, men som ikke kan få nogle penge i dag. Det bliver også de virksomheder, der skal ud for at hente penge for anden gang og som kommer i problemer, hvis de har for hård en burn rate (stort løbende underskud, red.).

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs