MediaWatch

Advokater er kritiske overfor jura-portal

Den danske advokatstand finder det vigtigt ikke at være økonomisk i lommen på tredjemand. De ser derfor også med skepsis på udviklingen indenfor de advokat-rådgivningsportaler på Internettet, som den nylancerede Netvokat.dk, som kan volde etiske problemer.

Netvokat er i øjeblikket i gang med at forhandle henvisningsaftaler med en række advokatkontorer, som i hovedtræk gå ud på, hvilke honorar advokatportalens klienter skal betale til advokaterne samt hvilken fee, advokaterne skal betale til portalen for henvisningen, skriver Børsen.

Den model mener Advokatsamfundets generalsekretær Henrik Rothe giver et meget stort problem. Advokatsamfundet er desuden bekymrede over manglen på advokater i medarbejderstaben hos Netvokat, som alligevel signalerer via navnet og paragraftegnet i logoet, at der er tale om advokater.

Administrerende direktør Thomas Köllner fra netvokat tilbageviser kritikken om afhængighed med, at portalen er lige så interesserede i at få tilfredse kunder, som den etablerede advokatstand.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs