Ny vækst i CSC Danmark

MediaWatch

Fra oktober bliver den danske del af den amerikanske Computer Sciences Corporation (CSC) Internetknudepunkt for hele Europa, CSC har således besluttet at lægge sine europæiske webhosting aktiviteter i Danmark. Webhosting aktiviteterne vil alene give CSC Danmark en ekstraomsætning på over 1 milliard kroner i løbet af de næste 2-3 år, hvor af det meste vil være eksport, skrev Børsen mandag.

CSC Danmark omsatte i sit sidste regnskabsår for 1,5 milliarder og stormer nu frem i det seneste kvartalsregnskab med en vækst på 35 procent i Danmark. En vækst som CSC Danmarks administrerende direktør Asger Jensby forventer vil fortsætte resten af året. Derfor er CSC i gang med at finde nye kontorer til virksomheden, der i øjeblikket holder til i Valby. Virksomheden forventer at bygge nye kontorer på 20-30.000 kvm enten i Sydhavnen eller i Nordhavnen.

CSC har siden 1995 tabt markedsandele, men omvæltningen i CSC har betydet, at der nu er er overskud i virksomheden. CSC's konkurrenter, det norsk ejede Merkantildata, det svensk ejede WM-data og Tieto Enator, der ligeledes er svensk ejet, har alle tre måttet nedjustere og har som følge deraf oplevet markante kursfald.

Det nye overskud betyder samtidig at CSC er på vej ud af den IT skandale Amanda-datasystemet forårsagede, da CSC overtog Datacentralen i 1996. I løbet af den kommende måned forventes det, at edb systemet Amanda kan leve op til de forventninger der er blevet stillet til det.

Det er en trend på verdensplan indenfor IT sektoren, at virksomhederne outsourcer driften der samles i få men meget store enheder. CSC konkurrerer med IBM om at blive verdens førende indenfor IT drift. På det danske marked konkurrer CSC med DMdata, Kommunedata og WM-data SDC om IT driften.

De konkurrerende firmaer tillægger overskuddet i CSC, de store udenlandske opgaver og den velfungerende infrastruktur, som den danske direktør ikke har haft noget med at gøre. Men den danske afdeling i samarbejde med det skandinaviske lederteam, kan dog bryste sig af at vinde CSC store ordrer fra Skandinavien. I april vandt CSC den største outsourcingkontrakt i Skandinavien nogensinde, i form af en aftale med SAAB Aerospace til en samlet værdi på 8,2 milliarder kroner over 10 år.

Ifølge Asger Jensby skyldes overskuddet vækst i den danske konsulentforretning, der omfatter ledelsesrådgivning og IT relaterede ydelser. Her har CSC oplevet en markant vækst indenfor e-business og udvikling af nye hjemmesider. En vækst Mærsk Data, Merkantildata og Aston IT Group også har oplevet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter