MediaWatch

Microsoft overtager ledelsen af WebTV

Jan DeVaan, der er senior vice præsident i Microsofts interaktive TV gruppe, vil for fremtiden personligt stå for ledelsen af Web TV afdelingen Microsoft TV. Web TV området er blevet vigtigere for Microsoft efter anstrengelserne for at komme ind på det spirende interaktive TV marked, skriver Cnet.

Det er en helt ny strategi at Microsoft flytter ledelsen af Web Tv til hovedkvarteret. Tidligere var Web TV relativt uafhængig af Microsoft. Selv efter Microsoft i 1997 købte Web TV, blev Steve Perlman, som var med til at stifte Web TV, siddende som leder, indtil han sidste år blev efterfulgt af en anden medstifter Bruce Leak.

Lederskiftet i Web TV kommer på et kritisk tidspunkt for firmaets voksende interaktive TV initiativer. Ændringerne kommer tilsvarende ovenpå nogle kritiske forsinkelser på Microsofts TV produkter, og i forbindelse med at Web TV står overfor ny konkurrence fra America Online.

En talsmand fra Microsoft afviser, at omrokeringerne har noget med produktforsinkelser at gøre, men kilder oplyser, at ledelsen i Microsoft er utilfredse med forsinkelser på interaktive TV set top bokse, der oprindeligt skulle have været testet i to byer sidste år.

Det ser tilsvarende ud til, at Microsoft bliver forsinkede med introduktionen af den nye interaktive software, der efter planen skulle introduceres i Europa i næste måned. Forsinkelserne kan resultere i begrænset salg.

Mere fra MediaWatch

Norsk DR-pendant stopper aktivitet på Facebook

Den offentlige samtale bliver ikke løftet nok i kommentarspor på Facebook til, at det vejer op for de store omkostninger forbundet med at moderere debatten, mener nyhedsredaktør på norges public service broadcaster NRK.

Lokale internetmedier ærgrer sig over lang udsigt til mediestøtte-revision

Den nye pulje på 50 mio. kr. øremærket lokale medier og ugeaviser er ”lige i underkanten”, mener Foreningen af lokale, fritstående, journalistiske internetmedier, der dog overordnet er tilfreds med medieaftalen. Foreningen retter kritik af, at aftalepartierne skubber en revidering af mediestøtten flere år frem.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs