MediaWatch

IP-telefoni stiger eksplosivt

Derfor er det billigst at telefonere over Internettet gennem sin hjemme-pc, fordi en Internet-tilslutning altid maksimalt er til lokaltakst.

For at kunne foretager telefonsamtaler over Internettet - såkaldt IP-telefoni - skal man udover en Internet opkobling have en multimedie-pc med telefon-software. Marketingchef Rune Johansen, Packard Bell udtaler:

- For at dække behovet for pc'er, der kan anvendes til IP-telefoni, vil alle multimedie-pc'er fra Packard Bell fremover have preinstalleret Packard Bell IP telefon-software, som er udviklet af Callserve. Da langt de fleste i dag ved køb af en hjemme-pc vil anskaffe en multimedie-pc for at dække familiens samlede behov, får de altså også mulighed for at anvende den billigere IP-telefoni.

Packard Bell er den første store pc-producent, der har indgået en partnerskabsaftale med Callserve. Callserve forventer at levere 30 millioner kopier af deres telefon-software inden årets udgang.

En prognose fra analysevirksomheden IDC viser, at verdensmarkedet for telefonsamtaler over Internettet vil vokse fra 2,7 milliarder minutter i 1999 til 135 milliarder minutter i 2004. En vækst på 5000 procent.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs