MediaWatch

Viasat: Vi snyder ikke vores kunder

Bladet Radiobranchen, kritiserer voldsomt satellitudbyderen Viasat for at glemme kunderne og forhandlerne i elektronikverden.

Ifølge Radiobranchen vil Viasat kun tillade sine nye digitale kort i særlige digitale Viasat-modtagerbokse - som i øvrigt ikke skulle være kommet på markedet. Radiobranchen skriver, at det medfører, at kunder, der ønsker at se fx TV3 eller 3+ ikke har mulighed for det, da markedet endnu ikke er kommet på plads.

Claus Phigalt, der er formand for Dansk Antenne Brancheforening, mener, at der er tale om en katastrofe.

Ifølge Viasat er det direkte forkert, at Viasat glemmer kunder og forhandlere. Viasats nuværende kunder vil kunne modtage Viasats TV-stationer som hidtil. Også selv om Viasat i denne tid befinder sig i en overgangsordning i forhold til at sende fra analogt til digitalt TV. Viasat sender både analogt og digitalt, og ifølge Kim Poder vil de fortsætte med det.

Hvad angår Claus Phigalts kritikpunkter for Viasats samarbejde med detailhandelen, så mener Viasat, at han glemmer, at Viasat op til deres digitale lancering den 1. juni tilbød sine forhandlere, at udstede en "digital garanti" til de kunder, der købte analogt hardware.

- Det vil sige, at kunder der købte analogt hardware fik en garanti om at modtage gratis digital hardware og dermed overgang til den digitale teknologi uden omkostninger. Denne øvelse gennemførte vi dels for at hjælpe butikkerne af med det analoge udstyr og dels for at kunderne ikke skulle føle, at de købte katten i sækken, forklarer Kim Poder til MediaWatch.

Kim Poder understreger, at Viasat fortsætter med at sende TV3 og 3+ analogt, indtil deres abonnementer kan modtage signalerne digitalt. Kim Poder er heller ikke enig i Claus Phigals påstand om, at der ikke findes digitalt hardware på markedet til Viasats kunder

- Det ikke korrekt. Hardwareleverandørerne havde leveringsproblemer i juni-juli, men det er forbi nu, og jeg er sikker på, at vi mere end henter det tabte i efteråret. Her har vi jo samme interesse os og detailhandelen, siger Kim Poder.

Viasat har før fået kritik fra Claus Phigalt, og har allerede to gange mødt ham i retten.

- For en god ordens skyld, vil jeg godt sige, at jeg betragter ikke Claus Phigalt som en seriøs kritiker. Han er to gange dømt for pirateri for salg af vores dekoderkort. På den baggrund er det en smule uforståeligt, at han fremtræder som moralens vogter på branchens vegne. Vi lytter gerne til kritik fra vores samarbejdspartnere og gør det i øvrigt dagligt, men vi gider ikke diskutere med Claus Phigalt, for vi opfatter ham ikke som samarbejdspartner. Heller ikke fremover, siger Kim Poder.

Mere fra MediaWatch

Heartbeats udpeger ny ledelse efter Le Gammeltofts exit

Adm. direktør og stifter af Heartbeats forlod medieselskabet i sidste uge. Finansdirektør i Aller Media bliver midlertidig direktør i selskabet, mens Heartbeats’ chefredaktør, vicedirektør og kommerciel direktør skal stå for at videreudvikle mediebrandet.

Medieklummen: Det smalle forlig er en plet på en ny ministers cv

Moderniseringen af Public Service Puljen og lukning af 24syv vil give et ”klatvist støttecirkus”, og kulturbidraget skulle have været klappet af med OECD, inden det blev en del af aftalen. Ugens klummeskribent kalder den nye medieaftale en plet på Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensens cv.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs