MediaWatch

Yahoo! dom udsat

Det besluttede en fransk dommer i går, da han ønsker flere ekspertvurderinger, der skal vurdere, hvilke forskellige muligheder, der er for at blokere ulovlige hjemmesider, skriver Jyllands-Posten.

Den amerikanske Internet portal Yahoo! afholder i disse dage auktioner, hvor Internet brugere kan købe nazistiske relikvier som hagekorsflag, nazidolke og kopier af dåser med zyklon B gas. Derfor har to franske anti-racistiske grupper lagt sag an mod Yahoo!, og krævet dagbøder på 360.000 dollar indtil Yahoo! stopper auktionen.

Allerede i maj i år besluttede den franske dommer, Jean-Jaques Gomez, at Yahoo! skulle forhindre franske Internet brugere i at få adgang til indhold, der efter fransk lovgivning er ulovligt.

At sælge nazi- relikvier er forbudt i Frankrig, men på den franske Yahoo! portal befinder nazi-auktionen sig ikke. Problemet er, at de franske Internet brugere kan klikke sig videre fra den franske Yahoo! til den amerikanske Yahoo!, hvor auktionen foregår.

Derfor er det principielle spørgsmål i den franske sag, om en national lovgivning kan bestemme over et medie, der bevæger sig på tværs af landegrænser. Og flere eksperter, der vidnede i den franske ret, har da også påpeget, at Internettet er ligeglad med landegrænser.

- Det er en illusion at tro, at man kan forhindre adgang til en hjemmeside på landsplan, siger Jean-Denis Gorin, teknisk direktøt for Internet firmaet Edelweb.

Ifølge CNN.dk er en lignende sag på vej i Tyskland.

Mere fra MediaWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Med ny rabatordning vil Politiken nå de unge

Den klassiske Politiken-læser er allerede dækket ind med Politiken Plus-rabatordningen, lyder det fra forretningsudvikleren bag nyt alternativ. Formålet bag Minus-løsningen er en kombination af kundepleje og -fastholdelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs