MediaWatch

Telenor klar til offensiv

Fondsbørsen har i dag torsdag d. 10. august fået besked om, at Telenor endeligt har overtaget GN Store Nords aktieandel i SONOFON. Det sker efter, at EU-kommissionen tidligere på ugen godkendte handlen.

- Med Telenor har vi fået en ideel ejer, der ikke bare deler vores visioner om den mobile fremtid; men som er langt fremme på det samme område i deres hjemmemarked. Markedet for mobilt Internet bliver i fremtiden mange gange større end nutidens marked for taletelefoni. Vores vision er, at vi vil udvikle og dominere dette nye marked i Danmark. Telenors vision er at gennemføre det samme, men på nordisk plan og dermed skabe stordriftsfordele til kunderne i form af hurtigere og billigere produktudvikling til fordel for kunderne. Sammen med en så stærk partner som Telenor har vi nu endnu bedre muligheder for at realisere vores visioner, siger Ulrik Bülow, administrende direktør SONOFON.

Det er SONOFONs brancheførende know-how inden for WAP/mobilt internet, High Speed Data og GPRS kombineret med SONOFONs stærke position på det danske erhvervsmarked, der har tiltrukket Telenor, som allerede i løbet af efteråret 2000 vil påvirke det danske marked sammen med SONOFON.

Telenor - der nu ejer 53,5 procent af SONOFON - er med en omsætning på 33,5 milliarder i 1999 og 22.000 ansatte én af Norges største virksomheder. Som ejer af SONOFON bliver Telenor tillige Nordens største teleselskab. SONOFON omsatte for ca. 3,1 milliarder kroner i 1999, overskuddet blev 299 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs