MediaWatch

BBC planlægger to nye TV kanaler

BBC 4, der i første omgang får et budget på 50 millioner pund, skal sende programmer om videnskab, politik og kunst, skriver Sunday Times. BBC 3, der får et budget på 92 millioner pund, skal være en alternativ kanal for yngre seere.

Flere britiske politikere frygter, at BBC 1 vil tabe seriøsitet når BBC 4 får rollen som den alvorlige BBC-kanal. Den engelske kulturminister Chris Smith, hvis godkendelse skal foreligge før de to nye kanaler kan blive en realitet, advarede i går BBC om ikke at gøre BBC 1 til en rendyrket underholdningskanal.

Finansieringen af de to nye TV kanaler skal findes i en nedskæring af BBCs bureaukrati. BBCs generaldirektør, Greg Dyke, annoncerede forrige måned, at BBC vil skære 1.000 arbejdspladser væk over en periode på de næste tre år for at rejse 750 millioner pund.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs