MediaWatch

Gratis Internet ydelser er til besvær

Det skriver analysebureauet IDC i en netop udkommet rapport, hvor de har analyseret en række gratisleverandører indenfor Internet tjenester.

I rapporten hedder det blandt andet, at med få undtagelser har gratisleverandørerne endnu meget lang vej at gå for at imødekomme selv de mest simple krav fra brugerne.

Rapporten peger på problemer med de obligatoriske annoncer, der følger med i gratispakken. Brugerne bliver nød til at flytte rundt med reklame-annoncerne på computerskærmen for at få fat i almindelige tekst- eller billedinformationer.

Men det er ikke kun Internet brugerne, der har problemer med gratis-ydelserne. Rapporten påpeger også, at det nærmest er umuligt for leverandørerne at tjene penge på gratisydelserne.

IDGs rapport bygger på analyser af de amerikanske Internet leverandører Bluelight, Exite Freelance, Freeinternet, Juno, Netzero og Worldspy.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs