MediaWatch

Viasat satser på egen digital standard

Viasats massive satsning er et led i selskabets strategi om at udbrede interaktivt, digitalt TV blandt den attraktive og betalingsvillige kundegruppe - de såkaldte guldkunder.

Det nordiske standardiseringsorganisation Nordig planlægger i øjeblikket en fælles standard for de nordiske TV-stationer, så de kan producere programmer til de forskellige tekniske platforme.

Viasats valg af teknisk standard for digital-TV er blevet kritiseret for at blokere for Nordigs planer, og den er heller ikke kompatibel med Canal Digitals satellitbaserede TV-modtagere, hvilket bevirker, at TV-kunden bliver låst fast på at modtage TV-programmer, fra én bestemt udbyder.

Viasat forsvarer sig med, at den valgte standard er gennemprøvet hos TV-stationer som for eksempel BskyB i andre lande, og at man ønsker at komme i gang med digital-TV med det samme.

Såfremt Nordig får succes med en fælles standard, som Viasats standard ikke er kompatibel med, risikerer Viasat at blive presset til at konvertere de 300.000 bokse, eller i værste fald at udskifte dem.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs