MediaWatch

Viasat satser på egen digital standard

Viasats massive satsning er et led i selskabets strategi om at udbrede interaktivt, digitalt TV blandt den attraktive og betalingsvillige kundegruppe - de såkaldte guldkunder.

Det nordiske standardiseringsorganisation Nordig planlægger i øjeblikket en fælles standard for de nordiske TV-stationer, så de kan producere programmer til de forskellige tekniske platforme.

Viasats valg af teknisk standard for digital-TV er blevet kritiseret for at blokere for Nordigs planer, og den er heller ikke kompatibel med Canal Digitals satellitbaserede TV-modtagere, hvilket bevirker, at TV-kunden bliver låst fast på at modtage TV-programmer, fra én bestemt udbyder.

Viasat forsvarer sig med, at den valgte standard er gennemprøvet hos TV-stationer som for eksempel BskyB i andre lande, og at man ønsker at komme i gang med digital-TV med det samme.

Såfremt Nordig får succes med en fælles standard, som Viasats standard ikke er kompatibel med, risikerer Viasat at blive presset til at konvertere de 300.000 bokse, eller i værste fald at udskifte dem.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs