MediaWatch

Investeringslyst trods finansiel svækkelse

Investeringer i venture virksomheder steg næsten ligeså meget i andet kvartal, som i det første, skriver ZDNet. Mens mængden af penge der skydes ind i Internet virksomheder aftager, er det samlede investeringsniveau i USA på højde med sidste år.

- Udsvingningerne på det offentlige marked, fik for nylig mange eksperter til at forvente et generelt faldende investeringslyst, men faktisk har virksomheder indenfor de fleste sektorer redet stormen af og modtager fortsat kapital fra deres investorer, udtaler Sasha Talebi, der er analytiker hos VentureOne Corp.
Venture finansierede virksomheder modtog i alt 17,2 milliarder dollar i 1.054 finansieringsrunder i løbet af andet kvartal. Medianbeløbet for andet kvartal sidste år var 12 millioner dollar mens beløbet i år, for samme kvartal rundede 11,2 millioner dollar.

Det totale beløb der blev investeret i venture virksomheder i andet kvartal faldt med 6 procent, men det overordnede beløb for venture kapital i den første del af 2000 nærmede sig sidste års niveau.

Virksomheder indenfor informationsteknologi fik en stigning på 10 procent fra første kvartal og modtog således 10,1 milliarder i andet kvartal. Investeringerne i Internetrelaterede virksomheder i første halvdel af 2000 er allerede højere end beløbet for hele sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs