MediaWatch

FBI skal fortælle om e-post overvågning

Det amerikanske informationscentrer for elektronisk personbeskyttelse (EPIC) fik i går i Washington rettens medhold i, at FBI skal offentliggøre, hvad Carnivore indbefatter, skriver AP.

Carnivore er en såkaldt sniffer-software, der er i stand til at scanne e-mails efter bestemte nøgleord for FBI. Embedsmænd fra FBI har flere gange forsikret offentligheden om, at systemet udelukkende bruges til at overvåge mistænkte kriminelles e-post.

Men flere organisationer og pressegrupper har stillet spørgsmål ved Carnivore, og påtalt at systemet måske indebærer en krænkelse af personretten, Hidtil har FBI nægtet at udlevere information om, hvordan Carnivore fungerer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs