MediaWatch

Nye nyttige Internet-statistikker

På Netstatistik.dk findes en række statistiske målinger af Internettets vækst og sammensætning - for eksempel med hensyn til antallet af aktive domæner, hvilke servere, platforme og softwareværktøjer site-udbyderne anvender og forskellige oplysninger vedrørende de danske hosts.

Den nye tjeneste er udviklet og drives af Internet-firmaet 12Go, som ejes af Thomas Secher Rasmussen sammen med partneren Flemming Etmann Andersen. Begge har de en fortid i henholdsvis Tele Danmark og UNI2, og Thomas Secher Rasmussen er desuden aktiv i E-handelsudvalget i Det Danske Handelskammer og Foreningen af danske Internetleverandører, FIH.

Netstatistik.dk stilles gratis til rådighed for alle til og med 1. Januar 2001. I den periode håber 12Go at kunne finansiere en del af driften via indtægter fra bannerreklamer, hvorefter selskabet vil overveje en evt. brugerbetaling.

Målingerne af Internettet er beregnet på baggrund af data fra DK-Hostmasters og 12Go’s egne daglige gennemsøgninger af Internettet. "Det er endnu vanskeligt at lave analyser på nettet i Danmark. DK-Hostmaster som ligger inde med alle brugerdata er meget skeptisk overfor vores tiltag med Netstatistik.dk - vi ville f.eks. gerne kunne tegne et billede af hvor de fleste domæneejere befinder sig geografisk, men disse oplysninger har vi simpelthen endnu ikke fået adgang til. Vi har netop indledt en dialog med datatilsynet om brugen af disse data, og vi forventer at få tilladelse til flere typer analyser i fremtiden. Teknologien er tilstede, nu mangler vi blot den gode vilje" udtaler Adm. Direktør, Flemming Etmann Andersen.

Netstatistik.dk er opbygget af flere servere på store båndbredder. Databaserne over de danske domæner opdateres hyppigt, og Netstatistik fører omhyggeligt statistik med ændringer og tendenserne på nettet. Målsætningen er at optimere søgningerne, så Netstatistik.dk ikke blot kan skanne den danske del af internettet, men hele det internationale net. Antallet af analyser på Netstatistik.dk udvides jævnligt, og firmaet arbejder dagligt med, at optimere analyserne så de giver så klart og overskueligt billede som muligt af det danske netmarked.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs