MediaWatch

Folketinget vil revidere ophavsretsloven

En række af folketingets politikere ser et problem i, at netpirater let og ubesværet kan kopiere ophavsretsbeskyttede værker og videredistribuere dem over Internettet.

Derfor vil politikerne i den kommende folketingssamling tage lovgivningen omkring ophavsretten op til revurdering og Kulturministeriet arbejder allerede i øjeblikket på en ændring af loven, skriver Børsen.

Hos både Venstre, Konservative, Socialdemokratiet og SF er der bred enighed om, at der er behov for at kunstnerens rettigheder sikres bedre end i dag, hvor Internettet og den digitale udvikling yderligere har kompliceret problemstillingen, men endnu har ingen været fremme med kvalificerede løsninger på det komplekse problem.

Den nuværende ophavsretslov skelner mellem digitale og analoge optagelser. Ifølge loven er det lovligt at kopiere analoge optagelser, for eksempel fra en radio eller et TV-apparat, men det er ikke tilladt at kopiere for eksempel musik eller film fra de nye digitale medier.

Ifølge den nye lovrevision fra Kulturministeriet vil man angiveligt også gøre det lovligt at kopiere digitalt til privat brug, og det vil bidrage til at afkriminalisere, at brugere downloader digitale optagelser fra Internettet.

Alt andet lige vil det imidlertid også stille ophavsrets-indehavere, som for eksempel kunstnere, endnu svagere, og dermed yderligere forværre de problemer, som så mange politikere er enige om skal løses. Omvendt forekommer det yderst paradoksalt, at det er tilladt at kopiere analogt men ikke digitalt.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs