MediaWatch

Mobilcom fører an i tysk UMTS-auktion

Med et samlet bud på cirka en milliard D-mark lykkedes det mandag Mobilcom, der bakkes op af France Telecom, at lægge sig i spidsen for den tyske UMTS-auktion der i disse dage finder sted i Mainz, skriver ZDNet.

Auktionen om de fire til seks licenser på Europas største telemarked var dog udsat for en noget sløv start med en foreløbig indtjening efter dagens syvne og afsluttende budrunde på blot 2,35 milliarder D-mark. Den forventede indtægt er sat til 65 milliarder D-Mark, hvilket svarer til lidt over halvdelen af det oprindelige beløb på godt 120 milliarder D-Mark.

Halveringen skyldes, at interesserede bydere i kølvandet på den britiske auktion der i indtjening - 22,5 milliarder pund - på alle måder kom bag på branchen, har valgt at forene deres ressourcer, for således bedre at kunne bære den økonomiske byrde, der er forbundet med erhvervelsen af de eftertragtede licenser.

Teleanalytikere mener, at den sløve start meget vel kan skyldes teleselskabernes angst for en gentagelse af forårets britiske auktion, der endte med at indbringe syv gange mere end forventet og følgelig sendte teleaktierne på en kraftig rutschetur. Det frygtes, at lignende tilstande på sigt ville kunne skade branchen.

Formanden for det tyske telenævn Klaus- Dieter Scheurle udtrykker stor tilfredshed med begivenhedernes gang og finder, at selskabernes forsigtige måde at gribe tingene an på falder fint i tråd med vigtigheden af auktionen, som han mener er essentiel for enhver teleudbyder, der har pan-europæiske ambitioner.

Auktionen forventes, såfremt den fortsætter i sit nuværende tempo, at kunne afsluttes indenfor to til tre uger.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs