MediaWatch

Advarsel mod teleselskab

De hævder, at selskabet hverver nye kunder, med metoder der minder om pyramidespil.

ACN (American Communications Network), der tilbyder telefoni 29 procent billigere end Tele Danmark, benytter salgsmetoder, der måske er i strid med dansk lovgivning, skriver DR Nyheder Online.

Ifølge Rene Skau (S), er der tale om en ren pengemaskine, der skal få unge mennesker med på en ide, hvor de skal betale for at sælge et produkt, og Ole Sohn (SF) ønsker, at Erhvervsminister Pia Gjellerup skal undersøge ACNs salgsmetoder

Den slagsmetode som ACN benytter kaldes for multi-level marketing eller network marketing. Under visse forudsætninger er metoden er lovlig, men det er endnu uklart om ACN begår ulovligheder.

Tidligere på året sagde Katrine de Neergaard fra Forbrugerstyrelsen, at mange mennesker ikke gør sig klar, hvad de går ind til, når de involverer sig som sælgere for ACN.

- Det kan sagtens være vildledende markedsføring og derfor i strid med reglerne. Men de nyhvervede sælgere tror, at de kan nå at tjene meget mere, end de i virkeligheden kan, sagde hun til Politiken i foråret.

I Danmark findes ingen særlig lovgivning om multi-level marketing.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs