MediaWatch

Overpris på telefonopkald

Når en dansker ringer op fra udlandet på sin mobiltelefon sendes opkaldet fra feriestedet til Danmark og tilbage igen til feriestedet. Det er medfører ekstraordinære og unødvendige udgifter til mobiltelefonrejerne, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge Jan Zneider, der er kommitteret i den danske teleindustris organisation ITEK, skyldes denne omstændige trafik, "hensynet til profit snarere end tekniske problemer". Han vurderer, at da der er del teleselskaber, som tjener penge på trafikken, vil de ikke være interesseret i at få foretaget en regulering på området.

Afdelingschef i Forbrugerrådet mener, at det er urimeligt for forbrugerne, derfor vil han tage sagen op overfor Telestyrelsen og have den drøftet i EU-Kommisionen.

- Når liberaliseringen evalueres, bør der gribes ind over for sådan et hul, som selskaberne i uanede mængder kan skovle penge fra, siger han.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs