MediaWatch

Europas største UMTS-marked på auktion

Øverst på favoritlisten over teleselskaber, som forventes at ville vinde én af de tyske UMTS-licenser står Deutsche Telekom og Mannesmann Mobilfunk.

Også det France Telecom-ejede mobilselskab MobilCom ventes at være selskrevet til en tysk licens, men det er til gengæld usikkert, hvem den fjerde licens vil gå til. Der er her lagt op til en konfrontation mellem Hong Kong koncernen Hutchinson Whampoa eller British Telecommunications, skriver Berlingske Tidende.

Oprindeligt var forventingen, på baggrund af de engelske erfaringer, at de tyske licenser kan sælges for i alt cirka 60 milliarder euro.

I mellemtiden har den hollandske auktion vist, at niveauet fra Storbritannien sandsynligvis ikke kommer til at holde i resten af Europa, og derfor er forventningerne dalet til omkring de 30 milliarder euro.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs