MediaWatch

EU slår ned på netkriminalitet

På mødet der fandt sted lørdag i franske Marseille gav ministrene hinanden håndslag på at kampen mod især børneporno, hackere og Internetsvindel skulle intensiveres. Midlet skulle således være en udvidelse af lovgivningen til også at omfatte cyber-space, således Reuters.

Ifølge Frankrigs justitsminister Elisabeth Guigou har regeringerne i de enkelte EU-lande indset, at man har været for langsomme til at lovgive i forhold til den eksplosive vækst i kriminaliteten på Internettet. Hun siger endvidere at det ikke er hensigten at lægge hindringer i vejen for Internettets udbredelse, men at man må sikre at det ikke bliver omdannet til lovløst område.

EU- kommisionen fremsatte ligeledes på mødet forslag til et sæt af fælles love for på denne måde at komme kriminaliteten mere effektivt til livs. Disse skulle således hjælpe de enkelte landes politiet med at beslaglægge computer data på tværs af landegrænserne. Ligeledes skulle landene hver især lukke de lovmæssige smuthuller for hackning, svindel og nedlukning af websider.

Ifølge den franske inderigsminister Jean- Pierre Chevenement er det på tide, at EU lærer at se hvorledes den nye informationsteknologi bliver brugt til illegale aktiviteter i stor skala og på den baggrund komme frem til en strategi til bekæmpelse af den.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs