MediaWatch

Rektor for DTU afviser katastrofealarm

- De unge vil gerne benytte sig af teknologi, men de færreste interesserer sig for hvordan teknologien virker. Optagelsestallet for i år er på 1000 studerende, det samme som i 1998, derfor er der ikke tale om et markant fald i optagene, men blot en fluktuation siger Hans Peter Jensen.

Det er ikke en katastrofe for erhvervslivet, men de virksomheder, der beskæftiger sig med teknologi, får svært ved at rekruttere arbejdskraft med den rette uddannelse. Det problem er DTU allerede i gang med at løse gennem muligheder for efteruddannelse, udtaler Hans Peter Jensen.

Dagens offentliggørelse af optag på videregående uddannelser viser at tendensen til at unge foretrækker bløde humaniora uddannelser frem for direkte erhvervsrelaterede uddannelser, ser ud til at fortsætte. Det sker samtidig med at erhvervslivet mangler ingeniører og IT uddannede. Der er adskillige ledige pladser på de erhvervsrettede fag, mens man på de bløde fag er nødt til at afvise ansøgere.
Uddannelseskonsulent i Dansk Industri (DI) Stina Vrang Elias kritiserer regeringens uddannelsespolitik for at prioritere kvantitet uden at skele til samfundets behov for erhvervs- og IT uddannede. Konsekvensen bliver at virksomhederne flytter til udlandet såfremt udviklingen ikke vendes, mener hun.

Uddannelsesordfører for det Konservative Folkeparti Brian Mikkelsen siger til Mediawatch, at det faldende optag på IT uddannelser er en katastrofe for dansk erhvervsliv. Der bliver ikke uddannet eksperter nok til, at dansk erhvervsliv kan udvikle sig og komme foran med hensyn til forskning indenfor de IT relaterede områder. Det er netop den udvikling det danske samfund skal leve af i fremtiden, påpeger han.

Han foreslår en modificeret udgave af taxameterordningen med større økonomiske satsninger på de erhvervsrelaterede uddannelser. Desuden er man nødt til at gøre de længerevarende IT uddannelser mere attraktive ved at indføre bedre faciliteter og undervisning.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs