MediaWatch

Venstre vil have tredelt frekvensplan

Venstremanden er vred over, at visse lokalradioer, som følge af den femte kanal, kan risikere at få nedsat sendestyrken - eller i værste fald miste sendetilladelsen, når den udløber. Årsagen er frekvensteknisk, idet der skal skaffes senderessourcer, så den nye femte kanal kan opnå en så høj penetration som muligt. Jens Rohde sender sin kritik direkte mod kulturministeren.
- Jeg synes, at P5 er en god idé, men man kan jo ikke bare hugge lokalradioernes frekvenser eller sætte deres sendestyrke ned, fordi man vil have P5 til at dække 90 procent af landet, siger Jens Rohde til Mediawatch.dk.

- Specielt er det galt, at kulturministeren ikke på noget tidspunkt har indrømmet over for mig, at det er det, man vil gøre. Jeg har efterhånden spurgt hundrede gange. Desuden kunne man jo bare lave et ordentligt udbud på P4, og så acceptere at P5 ikke dækker mere end den gør.

Jens Rohde vil foretrække, at der blev gennemført en helt ny frekvensplan i Danmark med en tredeling, hvor en del gik til public service, en mindre del til græsrodsstationer og resten blev udbudt til salg til kommerciel radio.
- Man kan godt tillade sig at ændre på forholdene, hvis der er tale om en helhed, men opførselen fra regeringen i denne sag er utilstedelig, siger Rohde.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs