MediaWatch

Mail-overvågning under kritik

I starten af denne måned stod det klart, at det amerikanske forbundspoliti FBI i over et år har brugt et system, der kan overvåge millioner af e-mails i sekundet. Systemet kaldes for Carnivore (Rovdyr), skriver Ritzau.

Det har fået de amerikanske lovgivere i Repræsentanternes hus til at tvivle om FBIs brug af Carnivore.

- Vi skal være på vagt over for enhver risiko for misbrug. Selv et system, der er udviklet med de bedste hensigter for nødvendig kriminalitetsbekæmpelse, kan vække uro, hvis brugen af det ikke bliver kontrolleret, sagde Charles Canady, formand for panelet.

Det amerikanske overvågningssystem, har en såkaldt sniffer-software, der er i stand til at scanne e-mails efter bestemte nøgleord. Embedsmænd fra FBI har flere gange forsikret offentligheden om, at systemet udelukkende bruges til at overvåge mistænkte kriminelles e-post.

Før FBI må benytte Carnivore, der ifølge FBI er blevet benyttet omkring 100 gange, kræves en dommerkendelse. Det har dog ikke beroliget amerikanske borgerrettighedsgrupper, der flere gange har givet udtryk for bekymring over FBIs benyttelse af scannersystemet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs