MediaWatch

Mail-overvågning under kritik

I starten af denne måned stod det klart, at det amerikanske forbundspoliti FBI i over et år har brugt et system, der kan overvåge millioner af e-mails i sekundet. Systemet kaldes for Carnivore (Rovdyr), skriver Ritzau.

Det har fået de amerikanske lovgivere i Repræsentanternes hus til at tvivle om FBIs brug af Carnivore.

- Vi skal være på vagt over for enhver risiko for misbrug. Selv et system, der er udviklet med de bedste hensigter for nødvendig kriminalitetsbekæmpelse, kan vække uro, hvis brugen af det ikke bliver kontrolleret, sagde Charles Canady, formand for panelet.

Det amerikanske overvågningssystem, har en såkaldt sniffer-software, der er i stand til at scanne e-mails efter bestemte nøgleord. Embedsmænd fra FBI har flere gange forsikret offentligheden om, at systemet udelukkende bruges til at overvåge mistænkte kriminelles e-post.

Før FBI må benytte Carnivore, der ifølge FBI er blevet benyttet omkring 100 gange, kræves en dommerkendelse. Det har dog ikke beroliget amerikanske borgerrettighedsgrupper, der flere gange har givet udtryk for bekymring over FBIs benyttelse af scannersystemet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs