MediaWatch

Tysk netavis med norsk forbillede

Når Nettavisen kan opnå 30 millioner besøg per måned, regner tyske Netzeitung med at kunne komme op på mindst 600 millioner besøg, skriver Die Welt.

Netzeitung, der udelukkende skal finansieres gennem bannerfinansiering, bliver det femte avismedie i Tyskland der er et rent online-produkt.

Norske Nettavisens seriøsitet og status blev markeret, da den amerikanske præsident Bill Clinton besøgte Norge i november i fjor. Da var Nettavisen en ud af de kun syv særligt udvalgte trykte og elektroniske medier, der fik lov til at følge præsidenten tæt.

Nettavisen har 20 faste journalister, to grafikere, samt en større gruppe freelance-journalister ansat. Man har sparet redaktionssekretærer bort, det vil sige, at journalisterne lægger deres artikler direkte på nettet, hvilket giver flere fejl. Men ellers adskiller arbejdet sig ikke meget fra andre aviser. Nettavisen sendte for eksempel en reporter til Danmark i en uge for at dække folketingsvalget.

- Så snart vi har historien sender vi et flash ud på nettet for at fortælle vores læsere det. Det er vigtigt at være hurtig. Vi hyrer ikke en 40-årig, der skriver én artikel om ugen. Her skriver man seks korte historier om dagen«, sagde chefredaktør Odd Harald Hauge til Politiken tidligere på året.

Mere fra MediaWatch

Top 20: DR vinder overlegent tv-slaget om søndagsseerne

Tv-serie om den tidligere statsminister Jens Otto Krag og hans hustru Helle Virkner sidder solidt på førstepladsen over de mest sete udsendelser i den forgangne uger på flow-tv. Kun ét andet program fik over en halv mio. seere.

Komponist er ny forperson i Koda

Koda har manglet en forperson siden generalforsamlingen i april, men nu er det meldt ud, at den tidligere næstforperson i organisation overtager rollen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs