MediaWatch

Kraftigt kursfald for Nokia

Nokias solide regnskab viste for andet kvartal en stigning i indtjeningen på 60 procent til 10,5 milliarder kroner svarende til 1,44 kr per aktie, samt en tilsvarende stigning i salget på 55 procent svarende til en total på knap 53 milliarder kroner. I forbindelse med offenliggørelsen kom det frem, at selskabet på grund af sæsonbetinget nedgang samt problematiske produktudgivelser nedjusterede sine forventninger til det kommede kvartalsregnskab, skriver CNET.

Reaktionen faldt prompte fra aktiemarkedet, der i løbet af dagen godt hjulpet på vej af blandt andre Bank of Americas nedgradering af selskabet handlede aktien ned med hele 26 procent.

Nokia, der nok bedst er kendt som leverandør af farverige, billige mobiltelefoner med udskiftelige fronte og således er yderst populær blandt det yngre publikum, har valgt at satse mere intenst på det lukrative marked for mobiltelefoner med indbygget Internetteknologi.

Analysebureauet Merrill Lynch fastholder i første omgang dets købsopfordring af Nokia's aktier under henvisning til, at de nye telefoner vil betyde en øget profitabilitet, men ønsker dog snarest at høre nærmere om selskabets forventninger til årsregnskabet.

Ifølge Nokia vil man koncentrere sig om, at blive mere effektiv i konkurrencen med rivalerne Samsung, Motorola og Ericsson, der alle har introduceret mobiltelefoner med Internetteknologi. Administrerende direktør Jorma Ollila udtaler, at man forventer en hård konkurrence, men at man samtidig føler der er gode muligheder for at styrke selskabets position på markedet.

Ifølge iagttagere er Nokia's problemer ikke ensbetydende med en generel afmatning for hele mobilindustrien. Således har salget af mobiltelefoner været støt stigende og vil på sigt kunne stagnere, men et decideret fald er der ikke udsigt til.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs