MediaWatch

Ericsson-regnskab gav kursfald

Ericssons halvårsregnskab udviser et resultat før skat på 18,6 milliarder svenske kroner, svarende til en stigning på mere end tre hundrede procent i forhold til resultatet for første halvår 1999.

Salg af infrastrukturer til mobil kommunikation er fortsat den væsentligste bedragsyder til Ericssons succes, hedder det i en pressemeddelelse. Omsætningen i regnskabsårets første seks måneder er steget med 34 procent til 124 milliarder svenske kroner, og ordretilgangen med 45 procent, hovedsagelig som følge af den høje vækst i efterspørgslen efter mobiltelefoni.

Til trods for at nøgletallene fra den svenske telekoncern var generelt højere end ventet, faldt Ericsson-aktien straks efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet, men rettede sig dog lidt op i løbet af eftermiddagen, skriver Børsen . Årsagen er angiveligt, at det finansielle marked har fokuseret på de dårlige regnskabstal for Ericsson på mobiltelefonområdet, som udviste et underskud på 1,8 milliarder svenske kroner.

Ifølge marketingchef Jan Ahrenbring fra Ericsson har man tabt markedsandele på markedet for mobiltelefoner i andet kvartal i størrelsesordenen 0,5 til 1,0 procent.

Mobiltelefondelen forventes at fortsætte med at være tabsgivende for resten af året, som følge af Ericssons problemer med at skaffe komponenter til telefonerne.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs